3 Temmuz 2017 Pazartesi



Bir sabah gözünü açıyor ve olayları başlatıyor. Çünkü o dünyada kalmayı başarmış tek adam. Madem dünyada tek başına kalmış, ne olayı yaşayabilir ki? O kadar çok olay yaşayabilir ki, seyrederken karnınıza ağrılar girer…
Her yabancı komedi yapımını başarılı ve komik bulmayan biri olarak The Last Man on Earth’ü gerçekten beğeniyorum. İlk bölümünden son bölümüne kadar asla sıkmayan bir havası olduğunu da belirtmek istiyorum. Zaten dizi maximum 25 dakika iken, insanlar nasıl sıkılabilir ki?

Dizi, konusu itibariyle adı ile tamamen özdeşleşmiş durumda. Fakat diziden bahsederken birkaç spoiler vermemek elde değil. Sadece şunu söylemeliyim ki, Phil Miller karakteri -yani dizinin the last man on eart’ü- aslında dünyada tek başına değil. Bölümler ilerledikçe bunun ne demek olduğunu anlayacaksınız.

Başlayıp başlamama konusunda tereddüt duyanlar ya da yazının bu kısmına kadar “Hala ilgimi çekmedi.” Diyenler varsa, sözüm size! Okumaya devam edin.

Dünyada tek başınıza kalsanız, ne yapardınız?



Phil Miller; alışveriş merkezlerine araba ile girmeyi, başı boş arabaların hepsini patlatmayı, bowlingi farklı şekillerde oynamayı ve dünyada tek başına kaldığı için de bir dükkânda gördüğü mankenle arkadaşlık yapmayı tercih ediyor. Ayrıca, kendine bir havuz tuvalet yapan Phil Miller’ın daha pek çok absürtlüğü de bulunuyor. Ünlü sanat eserlerini evinde toplayıp değişik atmosferler yaratıyor mesela. Bu hikayelerin hepsi öyle komik şekillerde bağlanıyor ki, siz kendinizi bir bölüm daha izlemek isterken buluyorsunuz. Bazı bölümlerde ona çok üzülüyor, ama çoğu bölümde de kahkahalarınızı tutamıyorsunuz.



Bu arada dizinin devam ettiğini henüz final vermediğini de söylemeliyim. Güncel bölümlerine de hızlı bir şekilde yetişebilirsiniz, bölüm süreleri kısa olduğu için.

Dizinin yapım başlangıcı 2015 ve yapım yeri de Amerika. Çekildiği bölge ise size gerçekten dünyanın sonu gelmişte kimse kalmamış hissini tamamen veriyor bence. Özellikle Phil Miller, insanlığın kurtuluşunun son umudu olduğunu öğrendiğinde olaylar daha da eğlenceli bir hal alıyor. Kendi gibi birinin daha hayatta olduğunu öğrendikten sonra, --ve bu kişinin bir bayan olduğunu da düşündüğümüz zaman- insanlığın nasıl kurtulabileceği hakkında tahmin yürütmek hiç de zor olmuyor. Durmayın ve bir an önce izlemeye başlayın! Belki bir gün dünyada kalacak son insan siz olabilirsiniz, kim bilir?




SELASTROLOGY . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates