9 Aralık 2017 Cumartesi


Selam, hızlıca yaptığım dizi önerilerime bir yenisini eklemek istiyorum, keyifli okumalar!





AMC(American Movie Classics) şirketinin 2008 yılında yayınlamaya başladığı Breaking Bad, henüz daha dizi tamamlanmadan tam bir kült haline dönüşmüştü. 2013 yılında dizi tamamlandığında dünya tarihinin en iyi dizilerinden biri bitmiş oldu. Milyonlarca hayrana sahip dizinin popüler kültür üzerindeki etkileri hala sürmektedir. Birçok ülkede Breaking Bad temalı kafeler açıldı. “Heisenberg” t-shirtlerini her gün yolda görmek mümkün.





Dizimizin ana karakteri “Walter White”. Kendisi kanser olduğunu öğrenen bir kimya öğretmeni. Başlangıçta kendi halinde takılan Walter Hoca, ömrünün sonuna yaklaştığını fark edince hayatında bazı değişiklikler yapmak istiyor. Bu değişiklik de biraz şans eseri yaşanıyor. Walter White’ın bacanağı Hank bir narkotik polisidir. Bir gün Walter’ı da sıkılmasın diye yanında operasyona götürmeye karar verir. Bu operasyondan sonra Walter Hocamızın hayatı değişecektir. Walter’ın Jesse Pinkman ile karşılaşması “meth” adlı uyuşturucu ile de tanışmasını sağlar. Bu arada Walter White’ın dizideki en büyük motivasyonlarından biri de üniversite yıllarında ortak şirket kurduğu iki arkadaşının o ayrıldıktan sonra çok zengin olması. Bu durum ister istemez White’ın yıllarca zihnini meşgul etmiş.





Dizideki olaylar temelde bu şekilde başlıyor. Ölmek üzere olan bir kimya öğretmeninin, çocuklarına bırakcak biraz para kazanma hevesi ile çıktığı yolu izliyoruz. Walter White, Heisenberg’e dönüşüyor. “Heisenberg” dizide Walter White’ın uyuşturucu dünyasında kullandığı takma ad. Bu ismin kaynağı ise “Karl Werner Heisenberg”. Kendisi 1901 yılında doğan bir Alman fizikçi. “Heisenberg Belirsizlik İlkesi” adı verilen prensibi bulan kişi. İlke temel olarak atom elemanlarının yerlerinin tam olarak tespit edilemeyeğini açıklıyor. Dizinin en vurucu repliklerinden biri de bu isim üzerinden gelişiyor. “Say my name!”. Diziyi izlemeyen kişiler bile bir şekilde bu repliğe kulak aşinalığı kazanmıştır diye düşünüyorum.




Dizinin diğer ana karakterlerinden biri ise kısaca meth adıyla anılan uyuşturucu madde. Metamfetamin, kullanan kişilerin zihinsel ve fiziksel olarak yok eden bir uyuşturucu. Kullanan kişiler dizinin çılgın çocuğu Jesse Pinkman gibi yakışıklı kalamıyor. Dişleri çürüyor, ciltlerinde yaralar ve lekeler oluşuyor. Yani bu uyuşturucu kullanan kişileri adeta eritiyor. Walter Hocamız ne kadar dizi boyunca sevgimizi kazansa da bu onun insanları zehirleyen bir uyuşturucu satıcısı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.


Siz de Breaking Bad hayranı iseniz düşüncelerinizi benimle paylaşabilirsiniz. Heyecanla bekliyor olacağım. Hoşça kalın!

Love you,
xoxo

2 comments

Çok severek izlediğim bir dizi. Hatta bitince çok üzülmüştüm.
Heisenberg'in kalbimizde yeri ayrıdır :)

REPLY

Ben de keşke bitmeseydi diye üzüldüm uzun süre, baya sevmiştim. :)

REPLY

SELASTROLOGY . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates